Privacy- en cookieverklaring

Discreet Tattoos (hierna ook “ik, mij, mijn”) gaat zorgvuldig om met jouw persoonsgegevens wanneer je de website bezoekt of een bestelling plaatst. In deze privacy- en cookieverklaring kan je lezen welke persoonsgegevens ik van jou verwerk, waarom ik dit doe, hoe ik jouw gegevens beveilig en wat jouw rechten zijn.

01. Over Discreet Tattoos

Discreet Tattoos is de verantwoordelijke voor de gegevensverwerking van (potentiële) klanten, website bezoekers- en gebruikers. Ik ben gevestigd aan de Dorpsstraat 75, 6986 AL, in Angerlo. Mijn KvK nummer is 80884628. Heb je een vraag over deze privacy- en cookieverklaring of het gebruik van jouw gegevens door Discreet Tattoos? Vul dan het contactformulier in of stuur een e-mail naar britte@discreettattoos.com.

02. Hoe kom ik aan jouw persoonsgegevens?

Meestal krijg ik jouw persoonsgegevens direct van jouzelf. Het komt ook wel eens voor dat ik jouw gegevens van een ander krijg. Bijvoorbeeld omdat je een custom tattoo cadeau hebt gekregen van een vriend of vriendin.

03. Voor welke doeleinden verzamel ik jouw persoonsgegevens?

Uitvoeren van jouw bestelling
Wanneer jij een bestelling plaatst op de website, verwerk ik gegevens zoals jouw NAW-gegevens, e-mail, telefoonnummer, factuur- en leveringsgegevens, gegevens die je in een persoonlijk bericht achterlaat en financiële gegevens om de bestelling te kunnen uitvoeren en afhandelen. Voor de afhandeling van jouw bestelling, maak ik gebruik van betalingsproviders. De grondslag voor het verzamelen van deze gegevens door Discreet Tattoos is het aangaan en uitvoeren van overeenkomsten.

Nieuwsbrief
Je kan je inschrijven voor mijn nieuwsbrief. Ik stuur mijn nieuwsbrief pas aan je op, wanneer jij toestemming hebt gegeven om deze te ontvangen of wanneer je een bestaande klant van mij bent (dit op basis van mijn gerechtvaardigde commerciële belang om directe marketing aan bestaande klanten te sturen, tenzij jij hebt aangegeven niet de nieuwsbrief te willen ontvangen). Elke nieuwsbrief bevat trouwens een afmeldlink, zodat jij je gemakkelijk kunt afmelden wanneer je mijn nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen. Goed om te weten: op het moment dat jij je afmeldt, worden jouw gegevens op een blokkeerlijst geplaatst. Dit is een standaard feature van mijn nieuwsbrief provider Mailchimp, zodat je niet per ongeluk toch nog een e-mail van Discreet Tattoos ontvangt. Lees hier de privacyverklaring van Mailchimp.

Afhandelen van klachten
Als je contact opneemt met Discreet Tattoos omdat je een vraag, verzoek of klacht hebt over Discreet Tattoos, sla ik jouw bericht en contactgegevens op zodat ik in staat ben op jouw bericht te reageren. Deze gegevens verwerk ik onder de grondslag overeenkomst, wanneer de vraag, verzoek of klacht betrekking heeft op mijn dienstverlening. In alle overige situaties verwerk ik de gegevens op basis van mijn gerechtvaardigd belang om te kunnen reageren op jouw bericht.

Analyseren van de website
Ik plaats cookies om de website naar behoren te laten functioneren en het gebruik van de website te analyseren. Ik verwerk deze gegevens met jouw toestemming. Onder het kopje “Cookies” kun je hier meer over lezen.

Contactformulier
Via het contactformulier kun jij een vraag stellen of contact opnemen. Ik verwerk jouw naam, e-mailadres, en eventuele persoonsgegevens die zijn opgenomen in het bericht, zodat ik in staat ben om op jouw vraag of verzoek te reageren. Vul je het contactformulier in met het doel om een overeenkomst aan te gaan? Dan worden deze gegevens verwerkt onder de grondslag overeenkomst. In alle andere gevallen worden jouw gegevens verzameld op basis van jouw toestemming.

Voldoen aan wettelijke verplichtingen
Het kan voorkomen dat ik jouw persoonsgegevens moet verwerken, omdat de wet dit van mij eist.

04. Websites van derde partijen en social media buttons

Op mijn website staan social media buttons van Instagram en Pinterest, en mogelijke andere links naar websites van derden. Als jij op een social media button klikt, kunnen er cookies worden geplaatst. Het privacyreglement van het specifieke platform is op deze link van toepassing en niet deze privacy- en cookieverklaring. Ik kan helaas niet garanderen dat deze derden op een veilige manier met jouw gegevens omgaan. Ik raad je daarom aan om de privacyverklaringen van deze derde partijen te lezen, voordat jij op een button of link klikt. Jij kan hier lezen hoe deze platformen omgaan met jouw privacy:

05. Hoe lang bewaar ik jouw gegevens?

Discreet Tattoos bewaart jouw gegevens niet langer dan noodzakelijk is voor de in deze privacy- en cookieverklaring genoemde doeleinden. De vereiste bewaartermijn bepaal ik bovendien aan de hand van wet- en regelgeving. De volgende bewaartermijnen heb ik in ieder geval vastgesteld:

  • Heb je een bestelling gedaan op mijn website? Dan bewaar ik factuurgegevens totdat de bestelling is afgerond en zeven jaar daarna (dit ben ik wettelijk verplicht).
  • Heb je het contactformulier ingevuld op de website? Dan bewaar ik jouw gegevens tot het moment dat je helemaal tevreden bent met een antwoord op jouw vraag of verzoek. Gebruik je het contactformulier met het doel een overeenkomst aan te gaan? Dan geldt de bewaartermijn die hierboven is benoemd voor bestellingen.
  • Voor elke cookie die mijn website plaatst, geldt een eigen vervaltermijn. Verderop in deze verklaring kun je hier meer over lezen.

06. Hoe beveilig ik jouw gegevens?

Ik wil natuurlijk voorkomen dat jouw gegevens in verkeerde handen vallen. Daarom heb ik passende beveiligingsmaatregelen genomen om misbruik van en ongeoorloofde toegang tot jouw persoonsgegevens te voorkomen, zoals een beveiligde verbinding door middel van Transport Layer Security. Deze maatregelen worden trouwens regelmatig bekeken en geactualiseerd.

Je dient je ervan bewust te zijn dat je zelf verantwoordelijk bent voor de beveiliging van jouw apparatuur en van jouw eigen internetverbinding, en dat deze nooit 100% veilig zijn. De verzending van persoonsgegevens via internet geschiedt dan ook op eigen risico.

07. Deel ik jouw gegevens met derden?

Discreet Tattoos deelt jouw gegevens met een aantal partijen wanneer dit mag volgens de wet. Ik verstrek gegevens aan derde partijen wanneer dit noodzakelijk is voor de uitvoering van onze overeenkomst, jij hiervoor jouw toestemming hebt gegeven, ik een gerechtvaardigd belang heb of de wet mij dit verplicht.

Jouw gegevens kunnen worden doorgeven aan de volgende (categorieën van) ontvangers:

  • Hosting van de website (mijndomein)
  • WordPress
  • Mailservers
  • Betaalproviders- en partners
  • Webwinkel software (Woocommerce)
  • Boekhouder en boekhoudsoftware (Moneybird)
  • Cookie leveranciers
  • Mailchimp
  • IT-leveranciers en dienstverleners

Het is mogelijk dat jouw persoonsgegevens worden doorgegeven of opgeslagen buiten Europa. Ik doe dit alleen als er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van jouw persoonsgegevens. Een modelovereenkomst met aanvullende waarborgen bijvoorbeeld.

Update over het ongeldig verklaren van het EU-VS Privacy Shield: ik ben bekend met de uitspraak van het Europees Hof van Justitie (Schrems-II). Discreet Tattoos maakt gebruik van enkele niet-Europese dienstverleners, en is momenteel aan het bekijken wat de implicaties van de uitspraak in dit verband zijn. Daarnaast hou ik de berichtgeving hierover natuurlijk goed in de gaten. Heb je hier een vraag over? Neem dan gerust contact met mij op door gebruik te maken van de contactgegevens die onder het kopje “Over Discreet Tattoos” staan opgenomen.

08. Wat zijn jouw rechten?

recht op inzage in de persoonsgegevens die ik van jou verwerk;

  • recht op rectificatie en aanvulling van je persoonsgegevens;
  • recht op verwijdering van je persoonsgegevens;
  • recht op beperking van je persoonsgegevens;
  • recht van bezwaar;
  • recht om jouw toestemming in te trekken (zie verderop);
  • recht op overdracht van je gegevens, als dit technisch haalbaar is.

Als je gebruik wilt maken van jouw rechten, kan je een e-mail sturen naar britte@discreettattoos.com of schriftelijk contact opnemen. Je kan ook het contactformulier op de website invullen. Om te voorkomen dat een onbevoegde toegang krijgt tot jouw gegevens, kan ik jouw identiteit controleren. Meer weten over jouw rechten? Klik dan hier.

09. Toestemming intrekken

Heb jij toestemming gegeven aan mij om jouw persoonsgegevens te verwerken? Dan heb je het recht om deze toestemming op ieder gewenst moment in te trekken. Ik verwerk vanaf dat moment niet meer jouw persoonsgegevens, tenzij ik een andere grondslag heb. Wil je jouw toestemming intrekken voor cookies die ik heb geplaatst? Lees dan even verderop in deze verklaring hoe je cookies kunt verwijderen.

10. Cookies

Ik maak op deze website gebruik van cookies. Met “cookies” bedoel ik trouwens ook vergelijkbare technieken, zoals scripts en pixels. Cookies zijn eenvoudige tekstbestanden die op je computer, tablet of telefoon worden opgeslagen wanneer je mijn website bezoekt. De opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar de servers terug worden gestuurd. Wanneer jij de website van Discreet Tattoos voor de eerste keer bezoekt, zie je een cookiebanner. In deze banner kan je aangeven of je toestemming geeft voor het gebruik van cookies op jouw computer. Er worden zowel first party cookies als third party cookies geplaatst. Ik plaats cookies om de website naar behoren te laten functioneren (dit zijn noodzakelijke cookies van Woocommerce bijvoorbeeld) en het gebruik van de website te analyseren (met de cookie mailchimp_landing_site). Deze cookie verloopt na 1 maand.

11. Cookies verwijderen of beperken

Cookies hebben een eigen vervaltermijn. Cookies worden dus vanzelf verwijderd. Wil je cookies voor de vervaldatum gaan verwijderen? De meeste browsers ondersteunen cookies, maar jij kan jouw browser instellen om cookies te weigeren en je kan daarnaast cookies verwijderen wanneer je maar wilt. Meestal kan dit worden gedaan via de ‘voorkeuren’ van jouw browser. De ‘help’-sectie van een browser kan je naar de juiste plek leiden waar je de cookies kunt uitschakelen. Maar let op: als je cookies wist kan je bepaalde opgeslagen informatie verliezen (zoals inloggegevens). Het weigeren of verwijderen van cookies kan er ook voor zorgen dat sommige functies niet meer goed werken op deze website. Wil je graag een stappenplan volgen om cookies te verwijderen? Klik dan hier.

12. Ik heb een vraag, opmerking of klacht

Heb je vragen of opmerkingen over de verwerking van jouw persoonsgegevens, neem dan contact op (zie contactgegevens onder het kopje “Over Discreet Tattoos”). Ik help je graag verder. Je hebt bovendien het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Dit kan je doen door hier te klikken.

13. Wijzigingen

Deze privacy- en cookieverklaring kan van tijd tot tijd gewijzigd worden. De meest actuele versie is te allen tijde in te zien op deze website.